Znajdź rownanie regresji

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
Pinq
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 27 sty 2011, o 15:08
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Katowice

Znajdź rownanie regresji

Post autor: Pinq »

Wyznacz równanie regresji na podstawie następujących danych:
Rxy= 0,8
b1=40
średnia x= 2800
średnia y= 12

Czy może mi ktoś wytłumaczyć krok po kroku jak się zabrać za to zadanie?
miodzio1988

Znajdź rownanie regresji

Post autor: miodzio1988 »

374108.htm

wzory masz, jaki jest problem?
ODPOWIEDZ