Obliczenie poziomu ufności

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
prywatny2109
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 8 lis 2014, o 11:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kielce

Obliczenie poziomu ufności

Post autor: prywatny2109 »

Witam
Mam mały problem z zadaniem, a dokładnie to nie mały bo nie potrafię go rozwiązać, statystykę miałem ale na pierwszym roku studiów a tu już 4 lata minęło i wyleciało wszystko z głowy a zadanie muszę rozwiązać jako część zaliczenia przedmiotu.

Zad.
Wykonano dwie serie pomiarów o liczebnościach \(\displaystyle{ n_1=50, n_2=50}\) o błędach średnich kwadratowych \(\displaystyle{ s_1=0,012, s_2=0,024}\) i średnich arytmetycznych \(\displaystyle{ x_1=45,250, x_2=45,220}\). Porównać wyniki obu serii na poziomie ufności \(\displaystyle{ P=0,95}\).

Proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony 8 lis 2014, o 12:31 przez pyzol, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
miodzio1988

Obliczenie poziomu ufności

Post autor: miodzio1988 »

Postaw hipoteze i podaj wzor na statystyke testową
ODPOWIEDZ