dystrybuanta rozkładu mieszaniny

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
smieja
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 171
Rejestracja: 23 paź 2009, o 16:13
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ostrów wlkp.
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 6 razy

dystrybuanta rozkładu mieszaniny

Post autor: smieja »

Chodzi uzasadnienie wzoru
\(\displaystyle{ F(x)= \int_{0}^{\infty} [1- e^{-\lambda x} ] \frac{\beta ^{\alpha} }{\Gamma (\alpha)} \lambda ^{\alpha} e ^{-\beta \alpha} d \lambda = 1- \frac{\beta ^{\alpha}}{(\beta + x ) ^{\alpha} }}\)
Nie za bardzo wiem jak go udowodnić.
ODPOWIEDZ