Witam mam prośbę co do tego pytania
Wymienić transformację rozkładu
\(\displaystyle{ N\left( 2,0,49\right)}\) do rozkładu \(\displaystyle{ N\left( 0,1\right)}\)
wnioskowanie statystyczne
-
- Użytkownik
- Posty: 7
- Rejestracja: 22 lis 2013, o 14:01
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: łódź
- Podziękował: 3 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 7
- Rejestracja: 22 lis 2013, o 14:01
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: łódź
- Podziękował: 3 razy
wnioskowanie statystyczne
Mam jeszcze takie pytania na które nie znam odpowiedzi do końca czy ktoś mnie nakieruje?
1.Jak rozwiązuje się problem estymacji gęstości \(\displaystyle{ F\left( x\right)}\) populacji generalnej. Wymień definicję gęstości populacji \(\displaystyle{ F\left( x\right)}\), szeregu przedziałowego histogramu.
2.Co oznaczają \(\displaystyle{ \left\{ a_{1} a_{2} \right\}}\) \(\displaystyle{ i= 1,2,...,k}\) skąd bierzemy ich wartości?
1.Jak rozwiązuje się problem estymacji gęstości \(\displaystyle{ F\left( x\right)}\) populacji generalnej. Wymień definicję gęstości populacji \(\displaystyle{ F\left( x\right)}\), szeregu przedziałowego histogramu.
2.Co oznaczają \(\displaystyle{ \left\{ a_{1} a_{2} \right\}}\) \(\displaystyle{ i= 1,2,...,k}\) skąd bierzemy ich wartości?