czy dana cecha ma rozkład normalny

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
licenighta20
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 24
Rejestracja: 16 lis 2013, o 20:32
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

czy dana cecha ma rozkład normalny

Post autor: licenighta20 »

Mam zadanie czy dana cecha ma rozkład normalny.
I mam wszystko juz policzone i chce standaryzować i np.
P(0<x<1)=P(x<1)-P(x>0)=F(1)-F(0)=F(-1,616)-F(-2,478) jak odczytac te wartosci z tablic rozkladu normalnego
tortoise
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 114
Rejestracja: 10 wrz 2010, o 17:37
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 16 razy

czy dana cecha ma rozkład normalny

Post autor: tortoise »

Skorzystaj z własności rozkładu normalnego.
\(\displaystyle{ F(-x)=1-F(x)}\)
ODPOWIEDZ