wyznaczanie dystrybuanty i zmiennych losowych

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
karol14021992
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 5 sty 2014, o 15:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Koszalin

wyznaczanie dystrybuanty i zmiennych losowych

Post autor: karol14021992 »

Wyznaczyć stałę a,b,c tak aby funkcja
Fx=\(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l}0\ dla\ x \le 1
\\b\left(1-c/x \right)dla\ 1<x \le a \\1\ dla\ x>a \end{array}}\)


była dystrybuantą zmiennej losowej X
a) typu ciągłego
b) typu skokowego-- 5 sty 2014, o 21:11 --jabyście mogli pomóc był bym wdzięczny
Z góry dziękuję
ODPOWIEDZ