zmienność i asymetria wyników, wyniki przypadkowe

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
synu1234
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 27 kwie 2007, o 21:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: czestochwa

zmienność i asymetria wyników, wyniki przypadkowe

Post autor: synu1234 »

mam problem z tym zadaniem,

wyniki testu z matematyki X (w punktach) charakteryzuja następujące dane: xmin=30, xmax=150, Q1=42, Me=76. narysować wykres pudełkowy.

a. Ocenić korzystając z odpowiednich miar, zmienność i asymetrię wyników testu.
b. Czy w zbiorowości wystąpiły obserwacje przypadkowe? Odpowiedż uzasadnić.

jak to zrobić?
Ostatnio zmieniony 2 maja 2007, o 22:31 przez synu1234, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
abrasax
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 844
Rejestracja: 20 maja 2005, o 13:19
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Zabrze
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 161 razy

zmienność i asymetria wyników, wyniki przypadkowe

Post autor: abrasax »

nie było przypadkiem podanego Q3?
ODPOWIEDZ