Wewnątrz klastrowa entropia

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
grigorij89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 28 lis 2009, o 21:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska

Wewnątrz klastrowa entropia

Post autor: grigorij89 »

Witam, mam problem z obliczeniem entropii k-tego klastra C zadanej następującym wzorem:
\(\displaystyle{ V(C_k) = \frac{1}{N^2_k} \sum_{i = 1}^{N_k} \sum_{j = 1}^{N_k} G(x_i - x_j, 2 \sigma^2I)}\)

Jak obliczyć funkcję G dla obiektów będących wektorami liczb rzeczywistych, tak aby funkcja zwracała liczbę ?
ODPOWIEDZ