zróżnicowania - odpowiedź

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
gaileusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23
Rejestracja: 1 cze 2009, o 18:54
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 8 razy

zróżnicowania - odpowiedź

Post autor: gaileusz »

Witam, mam pewien problem, bo nie wiem jak mam odpowiedzieć na dane pytania:
1.W pewnym zakładzie pracy średni staż pracy wynosił 15 lat, najczęstszy staż wynosił 8 lat, a odchylenie standardowe stażu wynosiło 3 lata. Scharakteryzuj zróżnicowanie i asymetrię stażu pracy.

2. W pewnym przedsiębiorstwie produkcyjnym znajduje się 6 pomieszczeń magazynowych, których powierzchnia składowa (w m kw.) charakteryzuje się następującymi parametrami: średnia arytmetyczna = 70, odchylenie standardowe = 17,76 i moment trzeci = -586. Scharakteryzuj zróżnicowanie i asymetrię powierzchni składowej pomieszczeń magazynowych.

Nie mam pojęcia jak się za to zabrać.

Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ