testy istotności dla wariancji

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
gosiaash
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 6 lis 2012, o 15:33
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

testy istotności dla wariancji

Post autor: gosiaash »

W szklarni pewnego gospodarstwa ogrodniczego pobrano losowo próbę 46 róż, zmierzono
ich długość i otrzymano następujące wyniki: (w cm): x = 60,8, s = 2,6 cm. Zakładając,
że długość róż ma rozkład normalny, na poziomie istotności 0,02, zweryfikować hipotezę
H0 : σ^2 = 7, wobec hipotezy alternatywnej HA różne od 7
robertm19
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1847
Rejestracja: 8 lip 2008, o 21:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Staszów/Warszawa
Podziękował: 7 razy
Pomógł: 378 razy

testy istotności dla wariancji

Post autor: robertm19 »

Jakie znasz testy dla wariancji?
gosiaash
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 6 lis 2012, o 15:33
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

testy istotności dla wariancji

Post autor: gosiaash »

ok wiem ze to proste zadanie bo pierwsze z brzegu ale nie przerabiałam jeszcze wgl tego działu.. muszę oddać to zadanie na jutro bo nie zaliczę ćwiczeń, a tak czy siak musze sie tego nauczyć na egzamin na za tydzien ale poki co musze to oddac na jutro wiec prosze o pomoc i wyrozumiałość..
ODPOWIEDZ