ile będzie wynosic dystrybuanta

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
milar1
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 113
Rejestracja: 14 kwie 2010, o 16:11
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: poznan
Podziękował: 6 razy

ile będzie wynosic dystrybuanta

Post autor: milar1 »

\(\displaystyle{ x \in \left\langle 0, \frac{a}{2}\( \right)}\)

\(\displaystyle{ F\left( x\right) \int_{0}^{x} \frac{4}{ a^{2}}z dz = \frac{2 x^{2} }{ a^{2} }}\)

\(\displaystyle{ F\left( \frac{a}{2} \right)= \frac{1}{2}}\)

\(\displaystyle{ x \in \left\langle \frac{a}{2} a\right\rangle}\)

\(\displaystyle{ F\left( x\right) = F\left( \frac{a}{2} \right) + \int_{0}^{x} \left( \frac{-4}{ a^{2} } z + \frac{4}{a} \right)dz = -1 + 4 \frac{x}{a}- \frac{2 x^{2} }{ a^{2} }}\)

Moje pytanie, skąd nagle tam wzięła się -1???
ODPOWIEDZ