funkcja niezawodności

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
daria13899
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 18 lis 2012, o 23:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: EG

funkcja niezawodności

Post autor: daria13899 »

Dla układu o zadanej strukturze niezawodnościowej

\(\displaystyle{ \Psi( x_{1}, x_{2}, x_{3}, x_{4}, x_{5} )= [ x_{1} \vee ( x_{2} \wedge x_{3})] \wedge ( x_{2} \vee x_{4} \vee x_{5})}\)

* naszkicować odpowiadający graf połączeń szeregowo - równoległych,
* podać wszystkie minimalne ścieżki zdatności,
* obliczyć funkcję niezawodności podanego układu \(\displaystyle{ R_{\Psi}(t) = P\lbrace{ T_{U}>t\rbrace}, t \ge 0 ,}\) przy założeniu, że elementy mają niezależne trwałości o zadanych funkcjach niezawodności \(\displaystyle{ R_{j}(t), t \ge 0, j=1, ... , 5}\)

-- 11 lut 2013, o 20:16 --

Kod: Zaznacz cały

http://wstaw.org/h/c28e145d737/


-- 13 lut 2013, o 15:09 --Jak określić minimalne ścieżki zdatności?
ODPOWIEDZ