Przedziały ufności

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
daria13899
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 18 lis 2012, o 23:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: EG

Przedziały ufności

Post autor: daria13899 »

Pobrano próbkę 100−elementową, w której dla cechy Y otrzymano zaobserwowaną wartość średnią y=−4 i wartość wariancji \(\displaystyle{ s^{2}=6,25}\). Na danym poziomie ufności α=0,90, znaleźć nieograniczony od góry, ograniczony od dołu przedział ufności dla wartości oczekiwanej m := EX. Wskazówka: Skorzystać z tego, że liczebność jest tak duża, że statystyka Studenta z dostatecznie dobrym przybliżeniem ma rozkład normalny standardowy.
miodzio1988

Przedziały ufności

Post autor: miodzio1988 »

wzór na taki przedział mamy jaki?
daria13899
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 8
Rejestracja: 18 lis 2012, o 23:21
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: EG

Przedziały ufności

Post autor: daria13899 »

nie wiem
miodzio1988

Przedziały ufności

Post autor: miodzio1988 »

a jak CI powiem, że Ci nie podam go to zaczniesz myśleć/szukać? czy nie?
ODPOWIEDZ