Proszę o pomoc z takim zadanie:
Przeprowadzono test dla sprawdzenia poprawności hipotezy zerowej mówiącej, że \(\displaystyle{ EY=11}\).
Alternatywą było zdanie \(\displaystyle{ EY > 11}\). Obliczona wartość statystyki testowej wyniosła \(\displaystyle{ t=2,167}\). Jaką
decyzję należy podjąć jeżeli \(\displaystyle{ W=\left< 3, \infty \right)}\) jest zbiorem krytycznym w tym teście a \(\displaystyle{ 0.05}\) jest jego
poziomem istotności?
Niewiem jak zacząć nawet.
Hipoteza zerowa - decyzja
-
- Użytkownik
- Posty: 235
- Rejestracja: 27 maja 2008, o 13:30
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: z daleka :]
- Podziękował: 10 razy
Hipoteza zerowa - decyzja
Ostatnio zmieniony 27 sty 2013, o 02:06 przez Ponewor, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .