Udowodnić ze jest procesem stochastycznym, łańcuch markowa

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
bernox
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 31
Rejestracja: 5 sty 2011, o 16:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

Udowodnić ze jest procesem stochastycznym, łańcuch markowa

Post autor: bernox »

Udowodnij że dany proces jest stochastyczny,
\(\displaystyle{ a)\; Z_n=Z_{n-1} \cdot X_n, X_n=1 \vee X_n=0\\
b)\; Z_n=Z_{n-1}+Xn, X_n=1 \vee X_n= 7}\)


Robię robię i nic mi nie chce wyjść, ktoś wie może ?
Ostatnio zmieniony 19 paź 2012, o 12:03 przez pyzol, łącznie zmieniany 4 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ