statystyka matematyczna

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
rychu246
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 29 sie 2012, o 16:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

statystyka matematyczna

Post autor: rychu246 »

Witam potrzebuje szybkiej pomocy w rozwiazaniu jednego zadania, które brzmi nastepujaca:
Korzystajac z tablic wyznaczyc taka liczbe Xo, aby P(/X/>xo)=0.3 gdy ma rozkład normalny N(0,2).
Prosze o pomoc osobe ktora cos wie na ten temat
miodzio1988

statystyka matematyczna

Post autor: miodzio1988 »

standaryzacja najpierw
rychu246
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 29 sie 2012, o 16:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

statystyka matematyczna

Post autor: rychu246 »

a mogłbys troche jasniej? Bo nic mi to nie mowi
miodzio1988

statystyka matematyczna

Post autor: miodzio1988 »

Standaryzcja rozkładu normalnego wpisz zatem w google albo u nas w wyszukiwarkę
rychu246
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 29 sie 2012, o 16:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław

statystyka matematyczna

Post autor: rychu246 »

Cos takiego, moze ktos sprawdzic?|X|<0,3=-0.3<X<0,3=(-0,3-0)/2<(X-0)/2<(0,5-0)/2=025
ODPOWIEDZ