Testy nieparametryczne - tablice

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
pocahontas005
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 48
Rejestracja: 28 sie 2012, o 17:09
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Krk
Podziękował: 23 razy

Testy nieparametryczne - tablice

Post autor: pocahontas005 »

Witajcie,
rozwiązuje zdania z wykładów z tematu - testy nieparametryczne.

Mam rozwiązanie zadania:
\(\displaystyle{ n=9}\) - liczba próbek
\(\displaystyle{ \alpha = 0,05}\)

\(\displaystyle{ r^{-}=2}\)
\(\displaystyle{ r^{+}=7}\)
czyli \(\displaystyle{ r=2}\)


\(\displaystyle{ \alpha = 0,05}\)
\(\displaystyle{ n=9}\)
czyli \(\displaystyle{ r_{\alpha}=1}\)

I nie mogę dojść dlaczego \(\displaystyle{ r_{\alpha}=1}\)? Szukałam w tablicach i nic.
Prosze o pomoc.
ODPOWIEDZ