wartosc T

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
kate84
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 20 lip 2012, o 21:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 1 raz

wartosc T

Post autor: kate84 »

Zinterpretuj następujące wartości T, zakładając, że pochodzą one z eksperymentów lub badań pociągających za sobą hipotezy jednostronne (dwustronne).
(a) N= 10, T=7 (b) N= 12, T= 57
miodzio1988

wartosc T

Post autor: miodzio1988 »

I czym niby ta wartość jest?
kate84
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 20 lip 2012, o 21:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 1 raz

wartosc T

Post autor: kate84 »

podejrzewam, ze liczbą znaków +
miodzio1988

wartosc T

Post autor: miodzio1988 »

kate84 pisze:podejrzewam, ze liczbą znaków +
ok. No to jaki wpływ ma ta wartość na wynik eksperymentu?
kate84
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 20 lip 2012, o 21:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 1 raz

wartosc T

Post autor: kate84 »

o kurcze nie wiem ;/ zaraz poszukam to postaram sie odpowiedziec na to pytanie:)-- 22 lip 2012, o 17:00 --Zatem znalazlam cos takiego:
Odrzucamy hipoteze Ho gdy T jest mniejsze badz równe wartosci C.
tylko nie wiem jak mam znalesc to C?
miodzio1988

wartosc T

Post autor: miodzio1988 »

Szukaj zatem dalej
kate84
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 20 lip 2012, o 21:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 1 raz

wartosc T

Post autor: kate84 »

wartosc C odczytujemy z tablic tak?
miodzio1988

wartosc T

Post autor: miodzio1988 »

Z tablic jakich?>
kate84
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 20 lip 2012, o 21:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 1 raz

wartosc T

Post autor: kate84 »

DWUMIANOWEJ

tak tutaj pisze:
... ryczne.pdf
miodzio1988

wartosc T

Post autor: miodzio1988 »

Ok. Pokaż jak to robisz i co z tego wynika
kate84
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 20 lip 2012, o 21:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 1 raz

wartosc T

Post autor: kate84 »

no i szukałam dzisiaj cały dziec cos na temat tego zadania by sobie pomoc i nic nie znalazłam. mozna prosic o mała wskazówke?
kate84
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 69
Rejestracja: 20 lip 2012, o 21:12
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 1 raz

wartosc T

Post autor: kate84 »

pomoze mi ktos z tym zadaniem?
ODPOWIEDZ