Interpretacja Asymetrii

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
Dymecki
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 29 paź 2009, o 14:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Częstochowa

Interpretacja Asymetrii

Post autor: Dymecki »

Mam podane takie dane \(\displaystyle{ \overline x=80, D=105, V _{s}=23}\)% , to dane o pierwszej fabryce samochodów, dane o drugiej \(\displaystyle{ \overline x=90, D=102, As=-0,30.}\) Czyli tak dane o pierwszej fabryce to średnia, dominanta i zróżnicowanie, dane o drugiej fabryce to średnia, dominanta i Asymetria.

Polecenie:
Oblicz Asymetrie porownaj i zinterpretuj obie.

Pytanie: Jak obliczyc asymetrie z podanych danych o pierwszej fabryce i jak zinterpretowac asymetrie, jezeli ktos moze to niech napisze kiedy asymetria jest lewostronna a kiedy prawostronna i jakies przedzialy kiedy asymetria jest umiarkowana, znaczaca itp.
ODPOWIEDZ