W celu porównania zawartości witaminy C dla dwóch gatunków porzeczek pobrano 8 próbek owoców czarnej
i 7 owoców czerwonej porzeczki otrzymując następujące wyniki pomiarów (w mg/100 g):
czarna: 48, 42, 50, 56, 55, 45, 60, 44,
czerwona: 40, 41, 42, 38, 48, 32, 39.
Zweryfikować hipotezę o jednakowej średniej zawartości witaminy C w obu gatunkach zakładając normalność
rozkładów i równość wariancji. Przyjmując współczynnik ufności równy 0, 1.
parametryczne testy istotności
-
- Użytkownik
- Posty: 8
- Rejestracja: 12 cze 2012, o 11:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
-
- Użytkownik
- Posty: 8
- Rejestracja: 12 cze 2012, o 11:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
-
- Użytkownik
- Posty: 8
- Rejestracja: 12 cze 2012, o 11:53
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków