egzamin z teorii strategii
-
- Użytkownik
- Posty: 114
- Rejestracja: 18 gru 2009, o 14:46
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 28 razy
egzamin z teorii strategii
30% zdających dostaje oceny bardzo dobre z egzaminu z teorii strategii. proszę zbudować rozkład prawdopodobieństwa liczby osób z piątkami w grupie czterech osób. Zbudować dystrybuantę. Znaleźć kwartyle i inne podstawowe charakterystyki rozkładu. Zinterpretować wyniki. Obliczyć prawdopodobieństwa.\(\displaystyle{ P(X>2); P(1 \le X \le 3) ; P(2 < X < 7); P ( -2<X<2).}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 114
- Rejestracja: 18 gru 2009, o 14:46
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 28 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 114
- Rejestracja: 18 gru 2009, o 14:46
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 28 razy
egzamin z teorii strategii
p=0,3
q=1-p=0,7
n=4
k=1,2,3,4,5
P(X=1)=0,4116
P(X=2)=0,2646
P(X=3)=0,0756
P(X=4)=0,0081
?
-- 6 cze 2012, o 13:28 --
\(\displaystyle{ P(X=K)= {n \choose k} * p ^{k} * q ^{n-k}}\)-- 6 cze 2012, o 14:04 --prawidłowo rozpisałam n i k ?
q=1-p=0,7
n=4
k=1,2,3,4,5
P(X=1)=0,4116
P(X=2)=0,2646
P(X=3)=0,0756
P(X=4)=0,0081
?
-- 6 cze 2012, o 13:28 --
\(\displaystyle{ P(X=K)= {n \choose k} * p ^{k} * q ^{n-k}}\)-- 6 cze 2012, o 14:04 --prawidłowo rozpisałam n i k ?