Różnica wartości średniej.

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
Kabacz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 116
Rejestracja: 8 wrz 2010, o 19:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: docelowa
Podziękował: 47 razy

Różnica wartości średniej.

Post autor: Kabacz »

Zadanie dotyczy testów zgodności. Jednak mój problem nie dotyczy całego zadania.
Mianowicie mam taką tabelkę.


Chodzi mi o kolumnę "Różnica wartości średniej w przedziale i średniej"
Wiemy że \(\displaystyle{ x _{j} = 11}\)
\(\displaystyle{ \bar{x}= 200 /12=16,6666667}\)

Teraz mamy \(\displaystyle{ x _{j}-\bar{x}=-5,66667}\)
A w tabelce napisane jest że \(\displaystyle{ -5,20}\).
Co robię źle ?

@Edit

Juz rozwiązałem swój problem ;p
Przepraszam za kłopot
ODPOWIEDZ