Spośród populacji 200 ocen z matematyki wybrano losowo próbkę 50. Wyznaczono dla próbki: m = 75 [%]
oraz odchylenie standardowe s = 10 [%] (maksymalna ocene = 100%). Wyznacz 95% przedział ufności dla
średniej populacji ocen. Proszę skomentować następujące stwierdzenie średnia ocen μ = 75 ± 1.
Mianowicie niby wiem jak zrobić to zadanie ale z drugiej strony przyjmuje ze liczba probek to 50 . A to 200 musi byc tu po cos podane .
przedział ufnosci wyszedl mi 0,78<u <0,72
Gdyby mogl ktos pomoc z gory dziekuje
Pozdrawiam