Odczytanie C1 i C2 z tablicy rozkładu chi-kwadrat
-
- Użytkownik
- Posty: 116
- Rejestracja: 8 wrz 2010, o 19:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: docelowa
- Podziękował: 47 razy
Odczytanie C1 i C2 z tablicy rozkładu chi-kwadrat
Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak odczytać wartości \(\displaystyle{ c _{1} i c _{2}}\) z tablicy?
Przykładowo dla danych:
\(\displaystyle{ n=8}\)
\(\displaystyle{ 1- \alpha =0,96}\)
Tutaj link do tablicy żeby nie szukać
... hi-kwadrat
Przykładowo dla danych:
\(\displaystyle{ n=8}\)
\(\displaystyle{ 1- \alpha =0,96}\)
Tutaj link do tablicy żeby nie szukać
... hi-kwadrat
Ostatnio zmieniony 6 maja 2012, o 12:56 przez Kabacz, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Użytkownik
- Posty: 116
- Rejestracja: 8 wrz 2010, o 19:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: docelowa
- Podziękował: 47 razy
Odczytanie C1 i C2 z tablicy rozkładu chi-kwadrat
oj przepraszam tam miało być \(\displaystyle{ c _{1} c _{2}}\)
Jest to użyte we wzorze na przedział ufności wariancji/.
Jest to użyte we wzorze na przedział ufności wariancji/.
-
- Użytkownik
- Posty: 116
- Rejestracja: 8 wrz 2010, o 19:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: docelowa
- Podziękował: 47 razy
Odczytanie C1 i C2 z tablicy rozkładu chi-kwadrat
... ly_ufnosci
c1, c2 - są wartościami zmiennej χ2 wyznaczone z tablicy rozkładu
-
- Użytkownik
- Posty: 116
- Rejestracja: 8 wrz 2010, o 19:34
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: docelowa
- Podziękował: 47 razy
Odczytanie C1 i C2 z tablicy rozkładu chi-kwadrat
Niestety ale muszę skorzystać z tego wzoru zawierającego \(\displaystyle{ c_{1} i c_{2}}\) mam to tak jakby "narzucone" z góry.
-
- Użytkownik
- Posty: 3
- Rejestracja: 7 maja 2012, o 15:15
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Białystok
- Podziękował: 1 raz
Odczytanie C1 i C2 z tablicy rozkładu chi-kwadrat
Jako że dziś miałem zajęcia z tym związane to może Ci pomogę.
\(\displaystyle{ C_{1}=X ^{2}\left(n-1 ,1 - \frac{ \alpha }{2} \right) = X ^{2}\left( 7, 0.98\right) = 1.56429
C_{2}=X ^{2}\left(n-1 ,\frac{ \alpha }{2} \right) = X ^{2}\left( 7, 0.02\right) = 9.80325}\)
\(\displaystyle{ C_{1}=X ^{2}\left(n-1 ,1 - \frac{ \alpha }{2} \right) = X ^{2}\left( 7, 0.98\right) = 1.56429
C_{2}=X ^{2}\left(n-1 ,\frac{ \alpha }{2} \right) = X ^{2}\left( 7, 0.02\right) = 9.80325}\)