Zmienna losowa

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
Awatar użytkownika
Desmondo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 90
Rejestracja: 8 lis 2006, o 19:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Jagodnik
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 6 razy

Zmienna losowa

Post autor: Desmondo »

Zmienna losowa \(\displaystyle{ X}\) ma rozklad jednostajny na przedziale \(\displaystyle{ (- \pi , \pi )}\). Wyznaczyc rozklad zmiennej losowej \(\displaystyle{ Y = 4 \cos X}\).
Ostatnio zmieniony 22 kwie 2012, o 23:27 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie stosuj wzorów matematycznych w nazwie tematu.
miodzio1988

Zmienna losowa

Post autor: miodzio1988 »

problem to? Dystrybuantę najpierw wylicz
ODPOWIEDZ