Witam,
Mam ogromną prośbę czy mógłby ktoś z Was poradzić mi książki, w których znajdę dowody twierdzeń Kołmogorowa :
1) o tzw. istnieniu procesu stochastycznego,
2) o istnieniu ciągłej modyfikacji.
Bardzo proszę o pomoc.
Pozdrawiam,
gosos
Procesy stochastyczne - Kołmogorow
- Spektralny
- Użytkownik
- Posty: 3976
- Rejestracja: 17 cze 2011, o 21:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Praga, Katowice, Kraków
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 929 razy
Procesy stochastyczne - Kołmogorow
D.W. Stroock, S.R.S. Varadhan (1972). "On the support of diffusion processes with applications to the strong maximum principle". Proc. of the sixth Berkeley Symposium on Mathematical Statistics and Probability (Univ. of California Press) 3: 333–359.
Procesy stochastyczne - Kołmogorow
dzięki wielkie za pomoc
A czy byłaby możliwość abyś podpowiedziała/podpowiedział gdzie mogę znaleźć tą publikację?
A czy byłaby możliwość abyś podpowiedziała/podpowiedział gdzie mogę znaleźć tą publikację?
- Spektralny
- Użytkownik
- Posty: 3976
- Rejestracja: 17 cze 2011, o 21:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Praga, Katowice, Kraków
- Podziękował: 9 razy
- Pomógł: 929 razy
Procesy stochastyczne - Kołmogorow
Tutaj bardziej nowoczesne ujęcie:
... on&f=false
trochę tutaj:
... on&f=false
... on&f=false
trochę tutaj:
... on&f=false