wartosc wspolczynnika korelacji rxy

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
kfc
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 41
Rejestracja: 30 sie 2009, o 21:04
Płeć: Kobieta
Podziękował: 5 razy

wartosc wspolczynnika korelacji rxy

Post autor: kfc »

oszacowano równanie regresji ^y=0,81x+2,57. Jaka jest wartość współczynnika koreacji \(\displaystyle{ r _{x} _{y}}\) miedzy zmienną X i Y, jeśli ^x= \(\displaystyle{ a_{2}y-2}\) srednia x = 3?

Obliczylam ze srednia y=5 i a2=1 znam wzor na rxy ale jak obliczyc \(\displaystyle{ 1/n \sum_{i=1}^{n} x _{i} y _{i}}\) ?
Kartezjusz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7330
Rejestracja: 14 lut 2008, o 08:31
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Z Bielskia-Białej
Podziękował: 6 razy
Pomógł: 961 razy

wartosc wspolczynnika korelacji rxy

Post autor: Kartezjusz »

Powiedz skąd co Ci się wzięło i oznaczenia.
ODPOWIEDZ