Przedział ufności-2.

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
arbeiten100
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 65
Rejestracja: 19 gru 2011, o 12:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zakopane
Podziękował: 5 razy

Przedział ufności-2.

Post autor: arbeiten100 »

Zmierzono wartości oporów elektrycznych dla n =40 rezystorów. Wyniki pomiarów można traktować jako zmienną losową o rozkładzie normalnym. Obliczona wartość średnia wyniosła \(\displaystyle{ R_{s}=1,4}\), a wartość wariancji \(\displaystyle{ \partial^{2} =4}\). Obliczyć przedział ufności ( niepewności całkowitej)wartości oczekiwanej na poziomie ufności \(\displaystyle{ 1- \alpha =0,95 \%}\) .-- 18 mar 2012, o 16:26 --Odświeżam.
miodzio1988

Przedział ufności-2.

Post autor: miodzio1988 »

wzorek do łapki i liczymy. Problem to?
arbeiten100
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 65
Rejestracja: 19 gru 2011, o 12:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zakopane
Podziękował: 5 razy

Przedział ufności-2.

Post autor: arbeiten100 »

A mógłbyś podać stronę, gdzie są wszystkie wzory potrzebne do moich zadań. Bo wcale ich nie rozumiem i nie wiem jakich wzorów użyć do jakich zadań. Dziękuję.
miodzio1988

Przedział ufności-2.

Post autor: miodzio1988 »

google i wpisz odpowiednie hasla. Do tego u nas kompendium
ODPOWIEDZ