Przedział ufności-1.
-
- Użytkownik
- Posty: 65
- Rejestracja: 19 gru 2011, o 12:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zakopane
- Podziękował: 5 razy
Przedział ufności-1.
Wykonano n=16 niezależnych pomiarów temperatury w pewnym punkcie na obudowie pieca laboratoryjnego. Zakładając, że otrzymane wyniki są zmiennymi losowymi o rozkładzie normalnym i wartości średniej \(\displaystyle{ t_{s}=52,76}\) i odchyleniu standardowym \(\displaystyle{ \partial _{t}=5}\). Obliczyć przedział ufności dla poziomu ufności \(\displaystyle{ 1- \alpha =95 \%}\).-- 18 mar 2012, o 16:26 --Odświeżam.
-
- Użytkownik
- Posty: 65
- Rejestracja: 19 gru 2011, o 12:36
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zakopane
- Podziękował: 5 razy
Przedział ufności-1.
A mógłbyś podać stronę, gdzie są wszystkie wzory potrzebne do moich zadań. Bo wcale ich nie rozumiem i nie wiem jakich wzorów użyć do jakich zadań. Dziękuję.
-
- Użytkownik
- Posty: 88
- Rejestracja: 25 lis 2009, o 19:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 1 raz
Przedział ufności-1.
ciach
Piszesz wzór na przedział ufności dla wartości średniej model III.
Liczysz wariancje i podstawiasz do tego głównego wzoru.
Kwantyl z tablic odczytujesz i koniec.
Piszesz wzór na przedział ufności dla wartości średniej model III.
Liczysz wariancje i podstawiasz do tego głównego wzoru.
Kwantyl z tablic odczytujesz i koniec.
Ostatnio zmieniony 29 mar 2012, o 21:23 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nie obrażaj innych użytkowników.
Powód: Nie obrażaj innych użytkowników.