wnioskowanie statystyczne w KRML

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
bogusia2012
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 29
Rejestracja: 18 lut 2012, o 22:24
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Pomógł: 1 raz

wnioskowanie statystyczne w KRML

Post autor: bogusia2012 »

Proszę o pomoc w zadaniu na które się spotkałam podczas zajęć ekonometrii:

Oszacowano następujący KMRL: y = Xb +e . Następnie na poziomie istotności 5% weryfikowano hipotezę zerową mówiącą o tym, że beta3 = beta4 i otrzymano następujące wartości (z programu STATA):
FF(1,15) = 1.26
Prob>F = 0.2789
Jaki jest wynik weryfikacji tej hipotezy?
ODPOWIEDZ