Granice przedziałow, model regresji liniowej, zmienn losowa
Granice przedziałow, model regresji liniowej, zmienn losowa
Witam, mam problem z następującymi zadaniami,- Za nami 4 kolosy, gdzie jak na razie nikt nie zaliczył chociaż jednego,- Profesor jest starej daty, dość konsekwentny- oblewa każdego. Prosiłym o pomoc w rozwiązaniu następujacych zadań (jutro następne koło :/ )
1.Prawdopodobieństwo tego, że element jest wadliwy wynosi \(\displaystyle{ \frac{2}{a}}\). Oblicz pr. tego, że wśród \(\displaystyle{ b-a+10}\) elementów znajdują się dwa, lub trzy wadliwe.
2. Zmienna losowa \(\displaystyle{ Y}\) ma rozkład wykładniczy o parametrze \(\displaystyle{ \pi =\frac{1}{a}}\). Oblicz prawdopod. tego, że \(\displaystyle{ b-4<Y<<b}\)
3. Udowodnij, że \(\displaystyle{ R ^{2}=r ^{2}xy}\)
4. Wyznaczyć granice przedziałow ufności \(\displaystyle{ U_x}\) , \(\displaystyle{ \Sigma ^{2} y}\)
5. Wyznaczyć wsp. modelu regresji liniowej \(\displaystyle{ \hat{Y}= a_0 + a_1x}\)
6. Opisać wskaźniki jakości modelu regresji liniowej. Opis ogólny, bez danych
Dane do zad. 4/5/6:
\(\displaystyle{ u=17 \\
\sum x= 25\\
\sum y=-45 \\
\sum x ^{2} =85\\
\sum y^{2} =154 \\
\sum x= -45\\
\alpha=0,05}\)
Z góry dziękuję za pomoc!
1.Prawdopodobieństwo tego, że element jest wadliwy wynosi \(\displaystyle{ \frac{2}{a}}\). Oblicz pr. tego, że wśród \(\displaystyle{ b-a+10}\) elementów znajdują się dwa, lub trzy wadliwe.
2. Zmienna losowa \(\displaystyle{ Y}\) ma rozkład wykładniczy o parametrze \(\displaystyle{ \pi =\frac{1}{a}}\). Oblicz prawdopod. tego, że \(\displaystyle{ b-4<Y<<b}\)
3. Udowodnij, że \(\displaystyle{ R ^{2}=r ^{2}xy}\)
4. Wyznaczyć granice przedziałow ufności \(\displaystyle{ U_x}\) , \(\displaystyle{ \Sigma ^{2} y}\)
5. Wyznaczyć wsp. modelu regresji liniowej \(\displaystyle{ \hat{Y}= a_0 + a_1x}\)
6. Opisać wskaźniki jakości modelu regresji liniowej. Opis ogólny, bez danych
Dane do zad. 4/5/6:
\(\displaystyle{ u=17 \\
\sum x= 25\\
\sum y=-45 \\
\sum x ^{2} =85\\
\sum y^{2} =154 \\
\sum x= -45\\
\alpha=0,05}\)
Z góry dziękuję za pomoc!
Ostatnio zmieniony 13 lut 2012, o 21:52 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 11 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Granice przedziałow, model regresji liniowej, zmienn losowa
A problemy jakie may z tymi zadaniami? Pokaż swoje proby
Granice przedziałow, model regresji liniowej, zmienn losowa
Oprócz 1szego zadania, to nie mam żadnych prób. Notatki z wykładów u profesora są kompletnie nieprzydatne i oderwane od rzeczywistości.
Granice przedziałow, model regresji liniowej, zmienn losowa
Oderwane od rzeczywistości to są przepisane treści. W drugim:
\(\displaystyle{ \pi =1/1}\)
na serio to ma tak wyglądać? i ściemy o notatkach zostaw dla siebie. gotowca nie dostaniesz, więc albo się zaczniesz starać albo oblewassz
\(\displaystyle{ \pi =1/1}\)
na serio to ma tak wyglądać? i ściemy o notatkach zostaw dla siebie. gotowca nie dostaniesz, więc albo się zaczniesz starać albo oblewassz
Granice przedziałow, model regresji liniowej, zmienn losowa
Przepraszam, powinno być \(\displaystyle{ \pi =1/a}\). Gdzie a,b to dowolna liczba z przedziału 1-10.
Granice przedziałow, model regresji liniowej, zmienn losowa
No to pokaż co tam mamy policzyć. Matematycznie to zapisz
Granice przedziałow, model regresji liniowej, zmienn losowa
Gdybym znał odpowiednie wzory bądź wiedział gdzie ich szukać- byłoby z górki. Niestety nikt nie wie jak to ugryźć.
Granice przedziałow, model regresji liniowej, zmienn losowa
Ja wiem. Wykładowca wie, trzeba było iśc na konsultacje albo korki do mnie.
Wzorów na razie nie trzeba. Pstwo mamy policzyć. Więc jak to zapiszemyu?
Wzorów na razie nie trzeba. Pstwo mamy policzyć. Więc jak to zapiszemyu?