Ocena istotności równania

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
nonika
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 23 sty 2012, o 10:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: polska

Ocena istotności równania

Post autor: nonika »

Wyznaczając równanie regresji \(\displaystyle{ y=ax+b}\) otrzymano wartość \(\displaystyle{ a=1,75}\) oraz \(\displaystyle{ S_x=3,35}\) i \(\displaystyle{ S_y=5,5}\) oraz \(\displaystyle{ n=27}\)
Oceń istotnośc równania i przyjmując \(\displaystyle{ b=3}\) oblicz wartość \(\displaystyle{ y}\) dla \(\displaystyle{ x=3}\).

Dla mnie to czarna magia, jeśli choćby ktos mógłby mnie naprowadzić na dobry tok rozumowania-będę wdzięczna.Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 27 sty 2012, o 20:03 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
bernadka007
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 30 sty 2012, o 21:56
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Tarnów

Ocena istotności równania

Post autor: bernadka007 »

Witam Mam podobny problem jak koleżanka wyżej Bardzo proszę o pomoc;)
ODPOWIEDZ