Procedura estywacji parametrów

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
Masey
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 25 sty 2012, o 16:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lublin

Procedura estywacji parametrów

Post autor: Masey »

Proszę o pomoc w tym zadaniu. dla mnie to kosmos a jakos musze zaliczyc przedmiot na studiach

Podaj procedurę estywacji parametrów dla funkcji popytu monopolisty o stałej elastyczności stałej*. Do wzrou wprowadź dane z tabeli: Ci \(\displaystyle{ \begin{tabular}{|rc|c}
\hline
8 9 1 2 1 3 1 1 9 3 1 \\ \hline
1 3 9 1 1 3 1 2 1 9 8 \\ \hline
\end{tabular}}\)


i takie coś jeszcze dostałem do zadania
Ci=1 vee Ci
Pi = Ci
Di = \(\displaystyle{ Ci_{12}}\) - i

I teraz tak, górny wiesz ma oznaczenie Ci a dolny Pi
pogrubione Ci jest z kreseczką u góry ale nie wiedziałem jak to ustawić tak samo jak \(\displaystyle{ Ci_{12}}\) tez jest z kreseczką u góry.
ODPOWIEDZ