gęstość zmiennej losowej

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
pablo_pikus
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 10
Rejestracja: 10 gru 2006, o 13:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: kko

gęstość zmiennej losowej

Post autor: pablo_pikus »

mam takei zadanko jak to zrobic proszę o pomoc
Dane są dwie niezależne zmienne losowe ξ i η o rozkładzie Couchiego
z parametrami a = a1 , b = b1 i a + a2 , b = b2 . Znaleźć gęstość zmiennej
losowej ξ + η.
ODPOWIEDZ