Diagram częstości

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
uszolot10
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 29 lis 2011, o 21:45
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: NT

Diagram częstości

Post autor: uszolot10 »

Średnia arytmetyczna danych przedstawionych na diagramie częstości jest równa? (to jest pytanie)



dla 0 - 10% , dla 1 - 20% , dla 2 i 3 - 30% i dla 4 - 10%

Z góry dzięki - waży się sprawa wygrania 100zł:D
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6392
Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1087 razy

Diagram częstości

Post autor: scyth »

\(\displaystyle{ 0 \cdot 0,1 + 1 \cdot 0,2 + 2 \cdot 0,3 + 3 \cdot 0,3 + 4 \cdot 0,1}\)
ODPOWIEDZ