tablice rozkładu F- Snedecora

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
indianka0
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 9 wrz 2011, o 13:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

tablice rozkładu F- Snedecora

Post autor: indianka0 »

Witam,
potrzebuję danych z tablic rozkładu F- Snedecora. Mam tablice, ale nie ma tam interesujących mnie wartości.
Problem polega na tym, że u mnie stopnie swobody to n1= 3, a n2= 196. We tablicach jakie widziałam można znaleźć n2=200, ale nie mogę znaleźć 196.
Mógłby mi ktoś pomóc?
Można to jakoś przeliczyć?
Jak dużym blędem byłoby zaokrąglenie tego do 200?

PS. Potrzebuję wartości dla alfa=0,05 i 0,01.
chris_f
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2727
Rejestracja: 14 paź 2004, o 16:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: podkarpacie
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 945 razy

tablice rozkładu F- Snedecora

Post autor: chris_f »

W arkusz kalkulacyjnym poleceniem
=ROZKŁAD.F.ODW(0,05;3;196)
=ROZKŁAD.F.ODW(0,01;;196)
Zajrzyj tu:
indianka0
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 9 wrz 2011, o 13:40
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

tablice rozkładu F- Snedecora

Post autor: indianka0 »

Bardzo dziękuje za pomoc
ODPOWIEDZ