statystyka opisowe zadania

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
zee123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 14 wrz 2011, o 08:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: gdańsk

statystyka opisowe zadania

Post autor: zee123 »

Witam,po jutrze mam egzamin ze statystyki,poprawke dokladniej mowiac,czy wie ktos moze jak rozwiazac ktores z tych zadan? Z góry bardzo dziekuje za poswiecony czas,ja juz go wiele poswicilem na te zadania ale nic z tego

1.Badane są filie jednej dużej firmy. Czy lączny raport z przeprowadzonego badania jest badaniem pełnym czy częściowym.Coś w tym stylu,nie pamiętam dokładnie.

2.Jakieś zadanie z utargami z restauracji w danym mieście i czy są to dane skokowe czy ciągłe.

3.Indeks cen detalicznych towarów i usług nabywanych przez ludność w Polsce(1993 rok przy podstawie 2002 w 100%) oszacowano na poziomie 140%. Jednocześnie wiadomo że pieniężne wydatki na towary i usługi wzrosły( dla tego samego okresu) o 36%. Ile wynosi średni wzrost( spadek) rozmiarów fizycznych ……….. przez ludność polski towarów oraz usług i według jakiej formuły był on szacowany???????????????????????????????????????
a)92,14% (pasche)
b)102,94% (Fisher)
c)97,14 (Las…..)
d) 102,94 (Pasche


4.Zad. 6
Wypowiedz się, dla których zbiorowości zestawione wyniki badania są niewiarygodne idlaczego?
1)r(x,y)=0 ;e(x,y)= 1
2)a(x)=-0,2 ;a(y)=4
3)r(x,y)=-0,95 ;e(x,y)=-0,96
ODPOWIEDZ