Pytania egzaminacyjne...

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
huntertx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 10 wrz 2011, o 13:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: kolno

Pytania egzaminacyjne...

Post autor: huntertx »

Witam. Mam problem z kilkoma pytaniami które miałem na egzaminie i nie nigdzie nie mogę znaleźć odpowiedzi na te następujące pytania:
1. "W jaki sposób można odp. Na pytanie ze właściwym modelem jest funkcja kwadratowa nie liniowa w badaniu zależności miedzy dwiema cechami?"

2. Jaką procedure stosujemy do weryfikacji Ho=m1=m2...=mk. Przy jakich zalozeniach ja stosujemy.

3. A jak znajdzie się ktoś chętny na odp. to nie wiem także jesli chodzi o różnicę w teście Tukeya i T-studenta. Ja myślę że chodzi o to że Tukeya stosuje się do wielokrotnych porównań a t-studenta do porównania dwóch populacji lub jednej.

4.Wyjaśnij zagadnienie interakcji. Jakie srednie trzeba porównać aby można je było zinterpretowac...

Dziękuję serdecznie za odp.
ODPOWIEDZ