estymator o jednostajnie minimalnej wariancji

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
RedLips
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 12 cze 2011, o 02:34
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź

estymator o jednostajnie minimalnej wariancji

Post autor: RedLips »

Niech X1 próba prosta z rozkładu:

\(\displaystyle{ P(X1=\theta-1) = P(X1=\theta) = P(X1=\theta+1)}\)

Wykazać, że dla tej rodziny nie istnieje nieobciążony estymator T(X1) o jednostajnie minimalnej wariancji.
ODPOWIEDZ