Losowa próba n = 200 niezależnych obserwacji miesięcznych...

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
adam27u
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 9
Rejestracja: 10 kwie 2011, o 19:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rybnik
Podziękował: 2 razy

Losowa próba n = 200 niezależnych obserwacji miesięcznych...

Post autor: adam27u »

Losowa próba n = 200 niezależnych obserwacji miesięcznych wydatków na żywność rodzin 3-osobowych dała następujący rozkład tych wydatków:

Wydatki/Liczba rodzin
1.0 - 1.4/15
1.4 - 1.8/45
1.8 - 2.2/70
2.2 - 2.6/50
2.6 - 3.0/20

Na poziomie istotności alpha = 0,05  postaw odpowiednią hipotezę statystyczną zgodności, a następnie odpowiedz na pytanie: Czy można przyjąć, że rozkład wydatków na żywność jest normalny?

Z góry dzięki za pomoc.
miodzio1988

Losowa próba n = 200 niezależnych obserwacji miesięcznych...

Post autor: miodzio1988 »

No to hipotezę masz podaną. Dobierz odpowiedni test i wio. Problem jest jaki?
ODPOWIEDZ