dane statystyczne

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
lena01
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 47
Rejestracja: 28 kwie 2011, o 21:16
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: lublin

dane statystyczne

Post autor: lena01 »

uczniowie pewnej klasy zostali poproszenie na odpowiedz na pytanie ile osób liczy twoja rodzina. wyniki przedstawiono w tabeli


liczba osob w rodzinie 3 4 x
liczna uczniów 6 12 2

średnia osob w rodzinie jest równa 4
kamil13151
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5018
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 16:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 459 razy
Pomógł: 912 razy

dane statystyczne

Post autor: kamil13151 »

\(\displaystyle{ \frac{6 \cdot 3+12 \cdot 4+2x}{6+12+2}=4}\)
ODPOWIEDZ