macierz współczynników korelacji

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
xential
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7
Rejestracja: 10 kwie 2011, o 14:53
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: śląskie

macierz współczynników korelacji

Post autor: xential »

Dane są współczynniki korelacji między zmiennymi \(\displaystyle{ X_{1}, X_{2}, X_{3}, X_{4}, X_{5}}\):
\(\displaystyle{ r_{x_{3}x_{2}}= 0,86}\), \(\displaystyle{ r_{x_{1}x_{5}}= 0,20}\), \(\displaystyle{ r_{x_{4}x_{1}}= 0,72}\), \(\displaystyle{ r_{x_{2}x_{4}}= 0,72}\), \(\displaystyle{ r_{x_{5}x_{3}}= 0,54\\}\)
\(\displaystyle{ r_{x_{3}x_{4}}= 0,37}\), \(\displaystyle{ r_{x_{2}x_{1}}= 0,77}\), \(\displaystyle{ r_{x_{4}x_{5}}= 0,19}\), \(\displaystyle{ r_{x_{1}x_{3}}= 0,82}\), \(\displaystyle{ r_{x_{5}x_{2}}= 0,06\\}\)
Zbudować macierz współczynników korelacji.
ODPOWIEDZ