Wiersze i kolumny zdominowane

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
wuwu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 31 mar 2011, o 11:47
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Elk

Wiersze i kolumny zdominowane

Post autor: wuwu »

Witam, jest taka macierz:
\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}9&1&1\\7&5&5\\8&3&4\\5&9&9\\4&4&5\\6&7&8\end{array}\right]}\)

Należy wyeliminować wiersze i kolumny zdominowane, otrzymuję coś takiego:

\(\displaystyle{ \left[\begin{array}{ccc}9&1\\7&5\\8&3\\5&9\\6&7\end{array}\right]}\)

Czy jest to zrobione poprawnie?
ODPOWIEDZ