Probabilistyka i Statystyka

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
kamil1987r
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 11 mar 2011, o 20:08
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Soul Society

Probabilistyka i Statystyka

Post autor: kamil1987r »

1. Dla podanej n- elementowej (n=8) próby prostej (1,2,3,4,2,3,4,5) wyznaczyć:

a) średnią empiryczną,
b) medianę
c) dystrybuantę empiryczną
d) histogram (dla liczb klasy k = 3)

2. Wykonujemy n = 4 próby. Prawdopodobieństwo sukcesu w każdej próbie wynosi p = 0.5.
Jakie jest prawdopodobieństwo, że w 4próbach odniesiemy sukces?

bym prosił by ktoś mi rozwiązał te zadania i przesłał na poczte - kamil1987r@gmail.com
Sam niestety nie potrafię z uwagi że ostatni raz matematykę miałem rok temu. pozdro Kamil
Awatar użytkownika
Frey
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3299
Rejestracja: 11 paź 2008, o 18:09
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Skierniewice
Podziękował: 48 razy
Pomógł: 243 razy

Probabilistyka i Statystyka

Post autor: Frey »

Zada 1 jest proste. Jeśli nie znasz tych pojęć to przeczytaj o nich w Wikipedii lub gdziekolwiek.

Zad 2 - spróbuj policzyć zdarzenie przeciwne, wtedy będzie chyba łatwiej.
ODPOWIEDZ