statystyka opisowa

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
sylvana0
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 10 lut 2011, o 11:50
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: sds

statystyka opisowa

Post autor: sylvana0 »

pomoze ktoś? chociaz troche, bym mnie naprowadzic na rozwiązanie
jak z tym trendem? zad 3 jak ten wykres sporządzic 12,0; 12 to y x to 0?
oraz linia trendu Y=a*t +b co ''a'' co b?
trzeba tabele zrobic i wyliczyc ?
t | Yt| t-średnia t Yt-y
12 | 0 |
25 |6 |
14 |4|
16 | 2|
17 |0|
10 |6|
9 |2|
t= y= a= b= tak to mam zrobic?? by potem podstawic do wzoru y=at+b??
dobrze podstawiłam dane??

zebrano dane dotyczące dzienej sprzedazy marketu budowlanego (tys zł)
19,0; 11,5; 19,1; 13,4; 26.3; 28,9; 24,6; 27,5; 23,7; 25,2; 24,5' 23,0' 23,2; 30,3 ; 49,9
Pogrupuj dane w szereg rozdzielczy o długosci przedziału równej 10,0 poczynając od granic pierwszego przedziału [10-20) na podstawie szeregu rozdzielczego wyznaczyc Me D Średnią odchylenie stanadardowe

Oceń wartosc sprzedazy Y jeśłi nakłady na reklamę w tv wyniosą 10,0 tys zł a nakłady na reklmę prasową tylko 1 tys zł

Trend
zabrano dane 12,0; 25,6; 14,4; 16,2; 17,0; 10,6 9,2
sporządz wykres punktów wyznacz linie trendu
podaj interpretacje trendu
wartosc reklamacje wg trendu w kolejnym tygodniu

-- 10 lut 2011, o 13:57 --
ODPOWIEDZ