statystyka, trzecia klasa liceum ogólnokształcącego

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
borix1234
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 17 sty 2011, o 11:25
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa

statystyka, trzecia klasa liceum ogólnokształcącego

Post autor: borix1234 »

Zbiór 112 kg ogórków, które ważyły średnio 14 dag podzielono na dwie części, oddzielając większe i mniejsze ogórki. Większe ogórki ważyły średnio 15 dag, a mniejsze 10 dag. Ile razem ważyły większe a ile mniejsze ogórki?-- 17 sty 2011, o 15:19 --
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23497
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3265 razy

statystyka, trzecia klasa liceum ogólnokształcącego

Post autor: piasek101 »

podam pierwsze równanie \(\displaystyle{ x+y=112}\)
bmath
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 5 lut 2010, o 12:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: matematyka

statystyka, trzecia klasa liceum ogólnokształcącego

Post autor: bmath »

\(\displaystyle{ \begin {cases} x+y=80\\10x+15y=80 \cdot 14\end {cases}}\)

-- 25 sty 2011, o 15:49 --

piersze równanie mnożymy przez (-15)
ODPOWIEDZ