skomplikowane obliczenie wariancji
-
- Użytkownik
- Posty: 104
- Rejestracja: 2 sty 2011, o 13:57
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Białystok
- Podziękował: 6 razy
skomplikowane obliczenie wariancji
\(\displaystyle{ \frac{11\left( 0-1,7\right) ^{2} +14\left( 1-1,7\right) ^{2}+10\left( 2-1,7\right) ^{2}+9\left( 3-1,7\right) ^{2}+6\left( 4-1,7\right) ^{2} }{50}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 104
- Rejestracja: 2 sty 2011, o 13:57
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Białystok
- Podziękował: 6 razy
skomplikowane obliczenie wariancji
nie no już to policzyłam, ej a nie mógłbyś mnie naprowadzić z tym zadaniem z wariancji treść jest taka: że każdy z trzech sportowcówy wykonała 10 rzutów do kosza.Liczba celnych wyniosła odpowiednio 3 ,5 i 7 , i należy policzyć wariancję celnych rzutów do kosza,
znam ten wzór na wariancję ale tam do tego jest potrzebna średnia,a ja nie wiem jak ją wyliczyć
znam ten wzór na wariancję ale tam do tego jest potrzebna średnia,a ja nie wiem jak ją wyliczyć
-
- Użytkownik
- Posty: 104
- Rejestracja: 2 sty 2011, o 13:57
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Białystok
- Podziękował: 6 razy
skomplikowane obliczenie wariancji
czyli że mam to przez siebie pomnożyć i podzielić przez 30 tyle ile było rzutów?-- 3 sty 2011, o 11:15 --halo?