Dystrybuanta empiryczna i teoretyczna

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
Atraktor
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 670
Rejestracja: 2 paź 2007, o 16:57
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Grodzisko/Wrocław
Podziękował: 98 razy
Pomógł: 37 razy

Dystrybuanta empiryczna i teoretyczna

Post autor: Atraktor »

Porównaj dystrybuantę teoretyczną rozkładu N(0,1) z dystrybuantą empiryczna dla danych:
\(\displaystyle{ x _{1}=0.3 , x _{2}=2.37 , x _{3}=-1.3}\)
Jaka jest wartość statystyki \(\displaystyle{ D _{n}}\)

Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego zadania:)
ODPOWIEDZ