rozklad normalny porownanie

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
gosiapal
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 7 gru 2010, o 15:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

rozklad normalny porownanie

Post autor: gosiapal »

W teście A o średniej=10 i odchyleniu standardowym=2 Jaś uzyskał wynik= 12. W teście B o
średniej 5 i odchyleniu standardowym=3 Jaś uzyskał wynik=8. W którym teście Jaś uzyskał
lepszy wynik?
prosze o wskazowke jak rozwiazac to zadanie
albo chociaz sposob postepowania
wiem ze trzeba skorzystac ze standaryzacji rozkladu normalnego ale niestety nie wiem jak wnioskowac
dziekuje za pomoc i pozdrawiam -- 8 gru 2010, o 21:20 --Na prawdę nikt nie jest w stanie pomóc??
ODPOWIEDZ