regresja liniowa

Procesy stochastyczne. Sposoby racjonalizowania wielkich ilości informacji. Matematyka w naukach społecznych.
zarobas
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 11 wrz 2010, o 15:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa

regresja liniowa

Post autor: zarobas »

mając dane:
\(\displaystyle{ r_{xy} = 0,87}\)
\(\displaystyle{ \sum_{}^{} x =7}\)
\(\displaystyle{ \sum_{}^{}y=6}\)
\(\displaystyle{ S_{x}=10}\)
\(\displaystyle{ S_{y}=3}\)
\(\displaystyle{ n=23}\)

obliczyć : \(\displaystyle{ a_{0}}\)

jak się za to zabrać?
ODPOWIEDZ